top of page
vorm_edited.png

​éénmalige

zaterdag 11 februari 2023

20.00 - 23.00 uur

of met buffet vooraf vanaf 17.30 uur

reserveren verplicht!

ADVERTENTIE.jpg

Weet u het nog? Was u er bij?

 

Toen hotelier J. de Heus op een zaterdagavond in 1983 zijn deuren opende voor de reformatorische jeugd, kwamen er vijf jongeren opdagen, van wie er ook nog twee wegliepen. Vier jaar later had De Heus zijn vierduizendste pasje uitgegeven en was de reformatorische jongerencontactavond een landelijk verschijnsel geworden. In Echteld, destijds hotel De Oude Duikenburg, stond de wieg van het fenomeen jongerenavonden. Sindsdien is het “refo-café” een begrip.

 

Honderden kranten artikelen werden er geschreven en hoe meer negatief nieuws, des te meer bezoekers. Dominees, kerkenraden, ouders, iedereen vond er wel wat van. Maar dat het een succes was, dit is zeker. Duizenden jongeren kwamen naar Echteld. De groene en gele muntjes, het geplastificeerde pasje met foto dat op zaterdagavond toegang gaf tot De oude Duikenburg als waardevol bezit. Herkent u het nog?

 

We citeren een oud krantenartikel:  Wat wel klopt, volgens vader(Jan) en zoon (Henk) De Heus, is dat op zaterdagavond in De Oude Duikenburg een levendige huwelijksmarkt bloeit. De Heus jr.: „Het is gewoon een meidenmarkt, dat is niet anders. Hier is veel keus. En waar gaan de jongens op zaterdagavond achteraan? Juist, achter de meisjes aan, daar is de zaterdagavond toch voor. Op een jeugdvereniging kom je altijd dezelfde mensen tegen. Hier vind je meer, daar gaat het gewoon om. Als ze verkering hebben, zien wij ze niet meer". 

 

Ondertussen runt de derde generatie de Duikenburg. We horen nog zo vaak verhalen van onze gasten. Dat ze elkaar op de galerij zijn tegen gekomen. Dat ze vrienden voor het leven bij ons hebben gemaakt. Dat ze nu al 25 jaar getrouwd zijn. Het leek ons zo ontzettend leuk als we het nog een avond over kunnen doen. Helaas leeft opa de Heus niet meer maar Henk & Johanna zullen er ook bij zijn en nog vele anderen die achter de tap of in de zaal liepen.

 

Het leek ons ontzettend leuk om een eenmalige reünie te organiseren. Hoe ziet iemand er uit na 30/40 jaar? Wie zijn er met elkaar getrouwd? Laat de verhalen maar komen, lekker over de reling hangen onder het genot van een lekker biertje (uiteraard met gele munt).

 

Tot 11 februari hopen we! (let op, reserveren verplicht!)

Bekijk hier de foto's  & krantenartikelen van vroeger!

bottom of page